Tuesday, December 19, 2006

RECEP YAZICIOĞLU'ndan Adnan Kahveci

Adnan Kahveci unutulmadı

Neslihan AYKANAT / İSTANBUL

Eski Maliye ve Gümrük Bakanı Adnan Kahveci ölümünün 8'inci yılında anısına düzenlenen ‘Türkiye’de Değişim' konulu bir sempozyumla anıldı.

Cemal Reşit Rey Kongre ve Sergi Sarayı'nda dün düzenlenen sempozyumda konuşan Merkez Valisi Recep Yazıcıoğlu, Türkiye'de, siyasetçilerin ‘değişimi’ savunması ile ilgili olarak ‘‘Türk büyüklerinin değişimi savunması demek kendilerinin değişmesi demek, yani oradan gitmeleri demektir’’ dedi. Türkiye'deki hükümetleri ‘yamalı bohça hükümetleri’ diye eleştiren Yazıcıoğlu, ‘‘24 saatlik ufuklar var. Bugünü kurtardın mı iş tamam oluyor’’ diye konuştu. Türkiye'deki idari yapıyı da eleştiren Yazıcıoğlu, yerinden yönetim anlayışının geliştirilmesi gerektiğini savundu. Yazıcıoğlu, değişimi halkın istemesi gerektiğini belirterek, ‘‘Bizim halkımız apartman yönetimine bile katılmıyor, ülke yönetimine niye katılsın. Daha çok beklersiniz değişimi, daha çok beklersiniz Adnan Kahveci'yi’’ diye konuştu.

Eski ANAP Milletvekili İlhan Kesici de Adnan Kahveci'nin dürüst, doğru bildiğini söyleyen, demokratik bir halk adamı olduğunu söyledi.

Kesici, eğer bir ülkede yatırım ve üretim azsa, ülke zengin ve fakir diye kutuplaşıyorsa o ülkenin ‘batmış, yanmış’ bir ülke olacağını belirterek, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu ‘‘Bıçak et kalınlığını geçmiştir’’ diyerek tanımladı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım da, değişimi siyasi ve ekonomik değişim diye ayırmanın mümkün olmadığını belirterek, ‘‘Beyin değişimini sağlamadan hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Türkiye hala ‘ben devletim istediğimi yaparım' görüşünde olduğu için sıkıntı çekiyoruz’’ dedi.

No comments: